11 errors a l’hora de beure cervesa

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

biir

 

A tots ens agrada beure cervesa, però sabem fer-ho per poder arribar a gaudir-la realment? Et desxifrem alguns dels principals errors que es cometen a l’hora de beure cervesa, tant per als no especialistes com per a aquells que reconeixen en ells un expert en l’àmbit del món cerveser.

 

1. Tirar la cervesa sense escuma
L’escuma té un paper fonamental a la nostra cervesa i és mantenir-la en perfectes condicions i evitar que s’oxidi. La capa d’escuma haurà de constar d’uns 2 dits, i allò ideal seria que es mantingui en el nostre got fins que ens acabem la beguda. És també la millor solució perquè no s’escapi el gas de la nostra preuada beguda.

 

beer foam2. Congelar la copa
Qui no s’ha trobat un bar a on li serveixen la cervesa en copes gelades? Es tracta d’un greu error ja que el gel forma una petita capa de gel que a l’hora de desfer-se acbarà dins la nostra estimada beguda…i.. a qui se li acudiria barrejar-la amb aigua? A més, per molt net que el congelador sigui, és molt fàcil que la copa agafi olors…

3. No mullar la copa abans de servir-la
El fet de mullar la copa ens assegura que aquesta quedi fresca i humida per dins, de manera que s’aconseguirà que la cervesa llisqui molt millor i conservi tota la força a l’hora d’abocar-la.

4. Compte amb l’acompanyament!
De vegades ens servim una tapeta amb la cervesa, i què millor? Realment però, cal vigilar què ens servim en funció de la cervesa que prenem, ja que alguns sabors lluny de complementar-se faran que perdem el gust original de la cervesa i el “matin”. Cada tipus de cervesa marida amb un menjar diferent: aquí et donem algunes idees.

5. Servir tota la cervesa amb l’ampolla inclinada
Només tres quartes parts de la beguda es serviran amb l’ampolla inclinada uns 45º i apropant el màxim la boca de l’ampolla al got. La resta de la beguda s’ha de servir amb la copa sobre la taula i amb l’ampolla capgirada al complet, de manera que es faci escuma.

 

beure sense copa

 

6. Beure-la sense copa
Mai, és una terrible equivocació que es comet ben sovint. Si ho fem, ens deixarem la meitat del sabor. La cervesa ha de ser servida en la copa ideal en funció de la seva tipologia.

7. No encertar amb la temperatura
Cada cervesa necesita la seva temperatura per a ser gaudida com cal, per exemple la negra es beu menys freda que la rossa. Aquí et podràs informar de la temperatura correcta en funció de la seva tipología 

 

biir

 

8. Guardar la cervesa durant massa temps
És molt comú trobar-nos la típica ampolla que guardem a la nevera durant mesos, esperant que arribi el moment ideal de beure-la. Aquesta pràctica –un xic massa comú- és ideal en el cas d ’stouts, barleywines i trapistes, però si ho fem amb una pale ale, o una cervesa llupolitzada ens adonarem que les qualitats de al cervesa s’hauran esbargit per complet, ja que es perden amb el temps.

9. Tenir en compte la barreja
És important que a l’hora de degustar cervesa tinguem en compte que si bevem una Stout de 12 graus per començar, tot allò que beguem després vindrà condicionat pel gust i la fortor de l’Stout que ja hem pres. És important, si pretenem degustar diferents cerveses en un dia, començar per aquella més suau i anar pujant gradualment, de manera que puguem gaudir cada sabor al complet.

10. No beure per tal de portar un estil de vida saludable
La cervesa no engreixa més que les begudes gassoses, i a més, és molt més saludable i natural! No t’ho creus? Fet un cop d’ull a aquest article a on s’expliquen les seves propietats saludables 
biir

 

11. Pensar-hi massa professionalment!
“Mmm.. aquesta cervesa deu tenir tants ibus, és una IPA d’influència anglesa amb un lleuger toc aspre que es pot apreciar en el seu final en boca” Està molt bé que poguem reconèixer professionalment la beguda i degustar-la com a tal, però cada cosa en el seu moment i entorn. De tant en tant ens hem de deixar anar i gaudir-la perquè sí, perquè ens agrada, a la “antigua usanza”!

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *