15 curiositats que no sabies sobre el llúpol

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

biir llúpol

El llúpol, aquest ingredient meravellós que no pot faltar a la cervesa d’avui dia, amaga en si mateix moltes curiositats. Us les expliquem a continuació:

1. El llúpol s’anomena Humulus lupulus i és una planta enfiladissa de la família de les Cannabinaceae, la mateixa planta a la que pertany el cànnabis i pot arribar a mesurar fins a 8 metres d’alçada.

llúpol2. El terme “Humulus” significa terra i “lupulus”,  vol dir llop. Es suposa que prové del seu caràcter salvatge.

3. El llúpol que es recol·lectava antigament era el salvatge, i no va ser fins al segle IX que es va començar a cultivar a Europa Central.

4. El llúpol és un ingredient més aviat recent en la recepta de la cervesa, ja que se sap que el cultiu de llúpol per a produir cervesa es va donar sobre als voltants de l’any 1.100.

5. Abans del llúpol, es feien servir herbes per tal d’aromatitzar la cervesa. La barreja d’aquestes herbes s’anomenava Gruit.

6. El llúpol és un conservant natural per a la cervesa, que permet que es mantingui més temps en condicions òptimes per les seves propietats antisèptiques que dificulten la proliferació de microorganismes.

7. Les IPA (India Pale Ale) Conegudes per la seva especial amargor, varen ser descobertes per casualitat, quan els anglesos havien de fabricar cervesa que durés tota la travessia de sis mesos en vaixell fins la Índia i van utilitzar més quantitats de llúpol, per tal que la beguda es conservés més temps en bones condicions.

8. Té ús medicinal: Té propietats sedants per tractar l’insomni, el mal de cap, els espasmes i la rigidesa muscular i a dia d’avui s’estan investigant les seves propietats que té per inhibir el creixement de cèl·lules cancerígenes, especialment en el càncer de mama.

cervesa9. Ajuda a la falta de desig sexual a la dona, regula l’excés de desig sexual en l’home i serveix per a combatre l’ejaculació precoç.

10. És també un conservant per a les persones, ja que contribueix a prevenir l’envelliment de les cel·lules per les seves propietats antioxidants.

11. Podem trobar fins a cinc museus dedicats al llúpol en el món:

12. El llúpol és una planta dioica. Les flors mascle i femella creixen en plantes separades i els mascle se separen, ja que la flor femella és la que produeix suficient l’oli  per fabricar cervesa.

festa del llupol a Hallertauer13. Molts dels llúpols que fem servir a dia d’avui són híbrids que s’han creat de les diferents varietats que es troben a la natura, tals com Cascade, Bullion, Crystal,  Eroica,  Cluster,Perle, Centenial, Nugget i Chinook.

14. Existeixen més de 90 varietats diferents de llúpol comercial, aquí us deixem un enllaç amb les taules de diferents llúpols facilitat pels companys de cervecearte.

15. Hallertau, regió de Baviera, és la regió de plantacions de llúpol més gran del món, també coneguda per la celebració de les festivitats al voltant del llúpol a on es nomena a la reina del llúpol, la Wolnzacher Volksfest

 

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *