7 falsos mites sobre la cervesa

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

mites cervesa

 

1. És dolenta per la salut

#FALS. El consum de cervesa és bo per a la salut i és recomanable en qualsevol dieta equilibrada: té baix contingut en calories (unes 42 kcal. per cada 100 ml), a més no té greixos, tot i que sí que conté hidrats de carboni, vitamines i proteïnes. Moltes dels seus ingredients són saludables: ell llúpol fa venir la gana, la malta és portadora d’àcids orgànics i d’importants vitamines per a la vida. Si vols conèixer més raons per les que la cervesa és bona per la salut,  te’n donem 13 en aquest enllaç.

 

2. La panxa cervesera

#FALS. Un estudi dedicat a la República Txeca a 890 homes i a 1.098 dones va demostrar que no existeix cap relació entre el consum de cervesa i la mida de la nostra panxa. De fet, els investigadors han corroborat que el consum de cervesa no influeix de manera significativa a l’índex de massa corporal ni en l’índex de cintura-maluc que són les referencies per a mesurar la distribució de greix en el cos.

 

3. La cervesa fosca té més graduació alcohòlica

#FALS. El color de la cervesa no s’associa al seu grau d’alcohol. El to fosc de la cervesa té a veure amb els seus ingredients i amb la torrefacció de la malta i aquests no influeixen en la seva graduació alcohòlica.

 

4. La cervesa d’ampolla és millor que la de llauna.

#FALS. No hi ha millor envàs per la cervesa que la llauna, ja que és el recipient que és capaç de mantenir millor la frescor i durant més temps.

 

5. Les ales són més fosques que les lagers

#FALS. Les ales poden ser claretes i les laggers poden ser fosques. Així, tinguem clar que “dark lagger” no és un oxímoron. La diferència entre les ales i les lagers és principalment en el seu llevat, les lagger són cerveses de baixa fermentació i les ale són conegudes per al seva alta fermentació.

 

6. La cervesa s’ha de servir freda

#FALS. Tot i que en moltes ocasions una cervesa fresqueta pot ser d’allò més refrescant, no totes les cerveses han de ser begudes fredes. De fet, segons el tipus de cervesa s’hauria de servir a una temperatura o a una altra, per exemple, se sap que les Imperial Stout s’han de beure quan estan sobre el 13 graus i les cerveses blanques I les Pale Ale entre els 5 i els 7 graus.

 

7. L’escuma de la cervesa no serveix per res

#FALS. Una cervesa ha d’estar sempre coronada amb dos dits d’escuma consistent que més enllà d’empipar al seu bevedor, li fan un bon favor, ja que l’escuma és el que fa que la cervesa no s’oxidi i manté el seu aroma.

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *