Anem a fer una cervesa?

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

biir

Anem a fer una cervesa? Un clàssic. Es tracta d’una pregunta -o d’un suggeriment- ben freqüent que es pot donar en contextos d’allò més diferents. Un pare a un fill, una amiga a una altra amiga, un freak de la cervesa al seu avi o fins i tot el mateix Conseller -no diré quin- al seu col·lega de la feina. Doncs sí, vés per on, ara resulta que anar a prendre una cervesa és un hobby que tenim en comú fins i tot amb les persones menys afins a nosaltres. A més, de la mateixa manera, la cervesa es pot trobar a tot arreu: al bar de la cantonada, al paki del costat de casa, al restaurant de marisc del port i a la hamburgueseria moderneta del Born.

BEER GLASSPerò, què passa quan tenim el morro fi? Quan el que volem és prendre una bona cervesa, d’aquelles artesanes en les que els seus sabors i textures es fonen al nostre paladar fent-nos arribar a sentir plaers indescriptibles? Doncs estem de sort. La cervesa artesana està començant a florir pels racons. Noves cerveseries, noves fàbriques, nous locals a on trobar-la… Podem afirmar que la craft beer està de moda –sí, com els Gintònics- però el que està clar és que ha arribat per quedar-s’hi.

I és que ara el consumidor és cada cop més exigent, ha après a fer servir el paladar i sap gaudir dels diferents aromes, textures, gustos i matisos que ofereix aquesta beguda. I sí, tal i com dèiem, tenim sort. A Barcelona ja podem gaudir d’una bona varietat de locals a on gaudir diferents marques de cervesa artesana. Hi ha llocs per tots els gustos: cerveseries i botigues com El kaelderkold, El Biercab, l’Ale&Hop, el Santa Birra, la Cervesera Artesana, el Beer Store, La més petita, el 2d2 d’Espuma, El Flor de Llúpol o l’ HomoSibaris són alguns dels llocs més destacats amb una bona carta que no deixarà a ningú impassible.

La capital catalana no és l’únic indret a on podem gaudir de la bona cervesa artesana. El ja mític Drunk Monk de Mataró, l’Olut de Sabadell o El primer Glop de Girona, són bons exemples de com s’està extenent aquest nou costum.

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *