Barcelona Beer Festival

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

El passat cap de setmana BIIR va participar en el Barcelona Beer Festival, un dels events cervesers més punters del panorama birraire català i de tot l’estat. Per a aquesta nova edició del 2015 les nostres cerveses participants han sigut la ja clàssica White IPA i la LLEVAT, una RYE Belgian Farmhouse d’edició limitada elaborada especialment pel packPack BBF2015 BBF 2015 en el que 4 cerveses locals –en aquest cas Montseny, La vella caravana, Glops i BIIR- han elaborat una cervesa representativa d’un dels quatre elements de la beguda: Aigual, Malta, Llevat i Llúpol. La nostra cervesa, representant de l’element llevat, està fabricada amb dos tipus de llevat: una metiat de Saison Belga i una altra meitat de llevat de Champagne. Si bé és cert que l’element representatiu d’aquesta és el llevat, la malta de sègol i el llúpol acaben de dotar-la d’un sabor afruitat i refrescant, així com d’un lleuger toc d’amargor final.

Amb només 4 edicions el BBF ha aconseguit fer-se un molt bon lloc entre els certàmens cervesers més destacats, ja que no es tracta d’un festival corrent en el que els cervesers presenten els seus gloriosos beuratges a l’assedegat públic des dels seus stands. Aquesta festa cervesera ofereix una presentació diferent de les cerveses, de manera que els 300 barrils es van encetant de manera aleatòria, de manera que els 50 tiradors del recinte ofereixen constantment una oferta contrastada i interessant. I per aquells més curiosos també existeix la possibilitat de parlar amb molts dels cervesers a la barra Meet the brewers, on es pot conèixer als fabricants, fer tastets amb ells i parlar durant hores de les meravelloses propietats de les seves cerveses.

bbfgent3

Una altra de les característiques que han perfilat la personalitat d’aquest festival des de la serva primera edició és l’emplaçament. Edificis representatius del patrimoni cultural i arquitectònic barceloní són els encarregats d’acollir els tres dies més esperats per tots els apassionats de la cervesa. El Convent de Sant Agustí, la icònica cúpula de les Arenes i l’edifici de les Drassanes de Barcelona i actual Museu Marítim -seu de les últimes dues edicions- han sigut de moment els encarregats d’aforar l’event. Qui sap però, si l’any vinent ens sorprenen amb un nou espai ja que aquest cop han batut rècords de participació i dissabte a la tarda, malgrat que plovia a bots i barrals, la cua d’espera per accedir al recinte donava la volta a tot l’edifici de les drassanes.

BIIRSi hi ha quelcom que defineix el BBF, és el seu afany per divulgar la cultura cervesera artesana en totes les seves vessants i maneres possibles. El festival oferia una oferta d’activitats d’allò més variada amb xerrades, presentacions i actes cervesers de les que van destacar LLAUNES!, On Tom Löwe de Fourpure Brewing explicava perquè la llauna –en contrast amb el vidre- es confereix com a recipient ideal per envasar la cervesa, l’Speed Meeting que posava en contacte fabricants, proveïdors i altres artífexs del sector cerveser o el Maridatge sensorial 2.0 on David Moya del 4 Pedres, fusionava els sentits, la música i la cervesa.

El Barcelona Beer Festival s’ha superat un cop més, ens demostra que el món de la cervesa artesana està més viu que mai i ens deixa començant a fer el compte enrere per la propera edició.

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *