Brewing Design

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

El món de la cervesa artesana està en ple creixement. Cada any neixen noves fàbriques i diferents creacions que busquen atraure i conquistar paladars. Però ara, més enllà de la recepta, l’estil i la qualitat de la cervesa, el disseny del packaging es posiciona com un element més per definir la beguda i donar-li valor afegit.

Vivim en una societat on el disseny prima i el món cerveser no és una excepció. Se suma a aquesta tendència i a part de la competència entre productes, ara hi ha una lluita per crear una imatge atractiva, que agradi i que ajudi a entendre i a posicionar el producte. En aquest context cal destacar la importància de les etiquetes de cervesa, que a part de designar i diferenciar un producte, esdevenen petites obres d’art.

L’etiqueta d’una cervesa designa el producte, el diferencia de la resta i és única. Avui dia podem trobar etiquetes de diferents tipus, de més comunes i de menys habituals, fins i tot edicions limitades especials, com les etiquetes que Mikkeller va fer en col•laboració amb l’estudi Bedow al 2012. Etiquetes amb un disseny minimalista que a més, eren termosensibles i indicaven la millor temperatura per a beure la cervesa.

Bedow-Mikkeller-Autumn-Porter-04-1440

Les etiquetes són autèntiques obres d’art a càrrec d’artistes i dissenyadors, ajuden a entendre el producte i a fer imatge de marca. Dissenys especials, minuciosos i edicions limitades han fet que les etiquetes siguin a l’actualitat autèntiques peces de col•leccionista.
A BIIR li donem molta importància al disseny i a les nostres etiquetes. Creades per l’Estudi de disseny Insòlit, ens ajuden a definir la nostra cervesa com un producte modern, cosmopolita i de qualitat.

MRB_front_HCBFent un petit recorregut, cal mencionar a Magic Rock amb una imatge colorida, divertida i que evoca el món del circ o la imatge neta, minimalista i elegant de The Kernel. Destaquen també les etiquetes d’Evil Twin que suggereixen un món retro amb fotografies, dissenys minimalistes o colorides formes geomètriques o els dissenys d’Antonio Bravo per a Naparbier, a on les etiquetes són obres d’art que evoquen la foscor del món del rock i del metal.

A Catalunya, els dissenys trencadors i provocadors de La Calavera o el ja famós porquet de Catalan Brewery són exemples de la importància creixent del disseny en aquest món.

Veiem doncs que la importància del disseny és en definitiva un factor més que indica que el sector de la cervesa artesana està viu i en plena ebullició.

7701Redisseny2013Animalscatalan brewery

 


The craft brewing world is growing rapidly. New breweries are being born every year, aiming to find its place in the craft beer market. Nowadays, there are other important aspects besides the recipe, the style and the quality of the beer: the brand image is a very important subject which will help the product to be defined and it will add value to it.

The actual society is very concerned about design. There is design everywhere and in every single thing, and the Beer world is no exception. Thus, besides the competition between products, there is another battle to be fought: creating an attractive brand design.

The beer label is a very important matter: defines the product and it distinguishes it from the rest, so it becomes unique. Nowadays, one can find many kinds of beer labels designs. There are even special limited edition labels, as the ones made by Mikkeller in collaboration with the Bedow studio in 2012. These labels were designed in a minimalist way and were thermosensitive since they could detect the best temperature for the beer to be drunk.

The packaging design and especially the label design can become a real piece of art, completed by artists or design studios. Consequently, the beer label world is becoming more and more a subject for collectors.

In BIIR, we are very concerned about the importance of design, and especially of our labels. They are created by Insòlit Studio and they communicate what BIIR is: a product which can be defined by its quality, freshness, and modernity amongst others.

Overviewing the brewing scene, we can find colorful, naïf and funny designs like the ones from Magic Rock brewing or elegant and minimalists like the ones from The Kernel brewery. We can’t forget Evil Twin designs famous by its retro, geometrical and minimalist labels or the dark world of Antonio Bravo’s illustrations for Naparbier, where every label is an authentic masterpiece. The Catalan scene is no exception: the very provocative designs of La Calavera or the famous pig of Catalan Brewery are some examples of it.

Evil-Twin-Spicy-Nachos-960x681 images

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *