La cervesa, element clau a la Dieta Mediterrània

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

cervesa BIIR dieta Mediterràni

Sabies que el consum moderat de begudes fermentades pot formar part d’una alimentació saludable dins de la Dieta Mediterrània?

La dieta Mediterrània, considerada Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO des de l’any 2010, inclou la cervesa com un dels seus ingredients principals, acompanyat d’altres begudes fermentades com son el vi, el cava i la sidra.

Els motius que fan que la cervesa sigui inclosa en aquesta dieta són les seves propietats nutricionals, la seva baixa graduació alcohòlica i els ingredients naturals amb els s’elabora: ordi, llúpol, llevat i aigua.

La Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) se suma a promoure la vessant sana d’aquest tipus de begudes incloent a la Piràmide de l’Alimentació Saludable les begudes fermentades, d’entre les que es troben cervesa, vi, cava i sidra. Complir amb aquesta piràmide és un factor clau per prevenir malalties i garantir la bona salut.

L’estudi “La cerveza en la dieta mediterrània”, dirigit pel Dr. Lluís Serra, Catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, assegura que a més de formar part de l’alimentació mediterrània, el consum moderat d’aquesta beguda pot millorar la qualitat nutricional de la dieta. Incloure a la cervesa dins de la dieta, ajuda doncs a disminuir el risc cardiovascular i malalties tals com a obesitat, hipertensió i diabetis.

píramide alimentació saludable

Cal indicar que en aquest estudi s’ assenyala que l’associació de la dieta mediterrània amb la ingesta de cervesa com a beguda, permet adherència i continuïtat en el consum d’aliments saludables. A més, s’assegura el rol que alguns dels seus components poden tenir en la salut humana (polifenoles, antioxidants, betaglucans, vitamines i minerals).

Cal recordar però que l’expressió Dieta Mediterrània no està només lligada a l’alimentació d’una zona geogràfica, sinó que és un estil de vida. El menjar no és tan sols quelcom necessari sinó que a la societat mediterrània esdevé protagonista de relacions socials i la seva preparació pot ser tot un ritus. El propi ritme del menjar, els horaris laborals, la vida activa i el temps d’oci, també formen part de la vida mediterrània. Es tracta en definitica, d’una filosofia de vida de la que la dieta n’és capdavantera.

Això sí, amb una cervesa és sempre millor! 😉
Fonts:

http://dtruz.com/la-cerveza-un-ingrediente-clave-en-la-dieta-mediterranea/
http://www.cervezaysalud.es/evidencia-cientifica/cerveza-dieta-mediterranea/

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *