Cerveza, “BIIR”! Un euro!

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

llauner

A Barcelona la cervesa té moltes cares: els venedors ambulants que ofereixen furtivament cerveses  enllaunades als turistes, les grans marques que fabriquen milers de litres de “lagers” industrials, les cerveseries amb una carta més o menys extensa de cerveses nacionals i internacionals, i des de fa uns anys, la irrupció d’algunes microcerveseries artesanals que intenten fer un producte de qualitat. Aquestes microcerveseries són el resultat natural d’un altre fenomen: els “homebrewers” o cervesers casolans. Aficionats a la cervesa que, inconformistes amb el producte que trobaven a les lleixes dels comerços, van començar a fabricar-se la seva pròpia beguda espumosa. Molts d’ells havien descobert que a l’estranger existia un altre món d’aromes i sabors. Un món de cerveses d’alta fermentació, conegudes com a “ale”, amb una gama de colors que va des del ros tèrbol de les “wit” belgues, fins al negre impenetrable de les “stout” i que eren bevibles encara que no estiguessin glaçades.

Amb el nostre blog volem contribuir a la promoció de la cervesa de qualitat que es fa al nostre país i a la difusió de la cultura cervesera.

La cultura cervesera no te cap relació amb beure molta cervesa o el costum de sortir a fer unes “canyes”. Sobretot si la cervesa és de dubtosa qualitat. La cultura cervesera és aquella que reconeix la cervesa com una herència cultural, que al nostre país s’ha pogut documentar abans del 1.000 a.C. molt abans que a altres indrets d’Europa. La investigació i millora constant de les matèries primes i els processos de fabricació, fa que avui dia puguem gaudir d’una gran varietat de cerveses de qualitat i de locals on la serveixen adequadament.

Us deixem un clip de TVE2 molt il·lustratiu en el que es debat sobre “cultura cervesera” entre una representant de la indústria, un fabricant de cervesa artesana, un botiguer i el taverner Sven Bosch del Drunk Monk de Mataró.

Així doncs, salut i cervesa!

 

Debat sobre cerveses from Joan Lleonart on Vimeo.

 

2 Comments

  1. jlgraupera

    Sort en el nou projecte i la divulgació que feu de la bona feina feta a casa nostra. Ja tinc ganes de poder comprar una BIIR ben fresca!

    • peremora

      Gràcies Joan!

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *