Marida la teva taula de nadal amb cervesa

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

mardiatge cerveses nadal

Estem a punt d’entrar en aquella època de l’any en la que preparem menús especials per degustar entre aquells més propers a nosaltres. Nadal, Sant Esteve o Cap d’any es presenten com dies en el que els àpats esdevenen els vertaders protagonistes. Però en aquests casos la beguda no és menys i ha d’estar a l’alçada dels nostres menús. Per aquest motiu us proposem que sigueu originals i marideu les taules nadalenques amb cervesa. Us donem aquí les claus per combinar cerveses i menjar de manera que la vostra taula de nadal sigui la més envejable. Per fer-ho introduirem alguns dels típics aliments que se serveixen a les taules de nadal i donarem idees de quines són les cerveses que casen amb aquests.

MARISC I PEIXOS

Les cerveses clares són la millor opció per acompanyar aquest tipus de menjar que acostuma a trobar-se en els pica-pica nadalencs , ja que marisc i peix té un sabor intens que queda suavitzat amb el gust de les cerveses clares. En aquest cas és interessant la combinació amb cerveses blanques, pale ales, laggers o blonds. En aquesta línia recomanem la BIIR White IPA, la BIIR California Eco, la BIIR Noble Hops o per aquells una mica més atrevits la BIIR Country.

peix

CLOSCA I BROUS

Per unes petxines, unes ostres o fins i tot una bona escudella les protagonistes són les cerveses fosques com les dark ales, les dobles i quadrubles i fins i tot algunes porter, ja que el contrast fa que el sabor de la beguda i d’aquests menjars es complementi a la perfecció. En aquest cas recomanem la BIIR Hoppy Monk, la Nairobi Porter o la Drunk Monk 3.

CARNS

Els plats de carn elaborats com poden ser rodó de vedella, els canelons o el gall d’indi casen amb cerveses més especiades i amb matisos que ajudin a destacar les qualitats del menjar, com poden ser cerveses tipus IPA, cerveses de Nadal o les cerveses més típiques belgues. La nostra BIIR Country o la BIIR Equinox poden ser excel·lents propostes per acompanyar aquest tipus de plats. Una altra opció divertida per les carns rostides, pot ser una Gueuze com la BIIR 4B , en la que el contrast de sabors es convertirà en una festa.

XOCOLATES, NEULES I FORMATGES

Ha arribat la hora dels postres i mentre que no hi ha dubte que la xocolata combina amb les cerveses fosques tipus quàdruples, porter i Stout, en la línia de la BIIR Hoppy Monk o la BIIR Nairobi porter, aquells qui acaben els àpats amb un assortit de formatges es poden plantejar lacombinació d’aquests amb cerveses làmbiques que aconseguiran crear tota una festa pels paladars del qui els degustin. maridatge de nadalEn aquesta línia no podem deixar de recomanar les nostres cerveses BIIR 4B Gueuze o amb un toc més dolç la Sweet Sour Lambic, que tant combina amb els formatges com amb els dolços de sobretaula.

Esperem doncs, que gaudiu d’uns bons àpats de nadal i que els vostres maridatges cervesers deixin a tots els vostres convidats amb la boca oberta!

Bones Festes i bona entrada d’any!

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *