Presentació Oficial de les BIIR Gueuze 4B i de la Sweet Sour a Flor de Llúpol

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

El passat divendres dia 26 de setembre vam celebrar la Presentació Oficial de les nostres BIIR Oude Gueuze i de la BIIR Sweet Sour. Dues cerveses molt especials, ja que són d’edició limitada i estan fetes amb cervesa 100% lambic, un estil que es produeix exclusivament a Bèlgica, a la Vall de la Zenne, donades les característiques especials de la zona que permeten que les cerveses s’infectin amb el llevat d’aquella àrea i fermentin de manera espontània.

BIIR Sour Sweet

La Sweet Sour, madurada en barrica de roure francès i aporta una quantitat superior als 450gr per litre de cireres, gerds i una petita part de maduixa, tal i com va indicar el seu mestre cerveser Gunther Bensch. Una de les seves particularitats és que no porta sucre afegit i el seu punt de dolçor ve donat per la mateixa fruita macerada. La BIIR Oude Gueuze s’anomena 4B al tractar-se d’un blend de quatre cerveses lambics de fàbriques diferents. El seu estil és més tradicional i a Bèlgica s’anomenen “Brussels Champagne”.

Des de BIIR estem molt satisfets de l’èxit de la presentació. Si bé és cert que per qüestions organitzatives no va ser fàcil trobar un dia en el que coincidíssim els tres socis, també ho és que vàrem decidir la celebració amb tant sols una setmana d’antelació. Per aquest fet, molta gent no va poder venir a la presentació tot i que al final, el local es va omplir de gent de diferents llocs, moguts per l’interès que els hi generava la nostra nova aposta. No cal dir que la organització a Flor de Llúpol va ser impecable, gràcies a la Lorena Bazán i a en Juanjo Figueroa que van ser grans amfitrions, organitzant i dinamitzant l’esdeveniment, que es va convertir quasi en una festa.

Vam tenir la sort de poder comptar amb el nostre mestre cerveser, en Gunther, que va venir des de Bèlgica i que va ser qui va decidir maridar cada una de les cerveses amb un formatge diferent, que ell mateix havia triat i portat del seu país. En Gunther també va oferir una explicació de l’elaboració de les dues lambics, així com també va ensenyar-nos a degustar-les amb els ulls, amb el nas i amb el paladar .Tot això, de la mà d’una presentació de la marca i dels nostres productes per part d’ en Pere i l’Albert, sense oblidar-nos per això, del millor de la vetllada: tots els que ens vau acompanyar!

Ens quedem amb bon regust de boca (de gueuze!) i amb la bateria carregada per properes presentacions, que de ben segur no trigaran gaire a arribar!

 Pere Mora BIIR

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *