The Drunk Monk, la universitat de la cervesa

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

Durant molts anys, Mataró  va ser una ciutat industrial sense cap encant especial. En els últims anys s’ha fet un important esforç per posar en valor el seu important patrimoni històric, s’ha remodelat el front marítim i s’hi ha obert algun hotel. De manera que no és estrany veure-hi algun turista passejant. El que molts no saben és que Mataró te una perla amagada que genera peregrinatges des d’arreu del món: el Drunk Monk. No és cap exageració, a banda de visites de tot el país, no és estrany trobar un americà o un novazelandès que ha inclòs la taverna a la seva ruta tot i que queda lluny de qualsevol atracció turística.

IMG_0678Drunk Monk barra

Considerada una de les millors cerveseries del món per Ratebeer, disposa d’una carta que arriba a les 500 referències.

Però no és només per a quantitat que ha arribat on és, si no sobre tot per la qualitat. Cadascuna de les cerveses que es serveixen al Drunk Monk ha estat seleccionada per el seu propietari, l’Sven Bosch. Un catalano-belga afincat al Maresme des de fa anys.

L’especialitat de la casa, com no podria ser d’una altra manera, és la cervesa belga. Podem trobar tot tipus d’estils, però destaca sobretot, la selecció de cerveses de fermentació espontània: Lambics, Gueuzes, Krieks… També podem trobar autèntiques rareses, edicions limitades o descatalogades que l’Sven madura cuidadosament al seu celler.

En l’apartat d’aixetes poden trobar-ne dotze amb una bona selecció d’ales internacionals que roda contínuament i tres aixetes fixes amb Napar Pilsener, la única lager, Drunk Monk 3, la cervesa de la casa, i Chimay Tripel.

La decoració és cuidada, amb fusta i gran quantitat d’articles de col·leccionista relacionats amb el món de la cervesa (Breweriana) que atapeeixen parets i sostres, donant un ambient de taverna belga.

Per menja també disposa d’una selecció de formatges belgues i entrepans calents.

Però una de les coses que més aprecien els “parroquians” del Drunk Monk és el tracte i el servei. L’Sven, professional de l’hostaleria com pocs se’n troben, es cuida que tot estigui perfecte. El servei és impecable, el personal del Drunk Monk éstà molt ben format i te el criteri suficient per orientar al client, independentment dels seus coneixements, per trobar  la cervesa que busca.

Al Drunk Monk però, no s’hi va només a beure cervesa, també se’n parla. Aquesta Taverna s’ha convertit en lloc de trobada d’aficionats, homebrewers, fabricants locals, distribuïdors i de tant en tant, algun mestre cerveser vingut de terres llunyanes. Això fa que sigui un punt de difusió de primer ordre de la cultura cervesera. No exagerem si diem que quasi tot el que sabem de cervesa ho hem après gràcies al Drunk Monk, i esperem seguir-ne aprenent molt més, cervesa a cervesa. Per això per nosaltres és, la universitat de la cervesa.

Als que no hi heu estat us recomanem la visita. I als que ja ho coneixeu no dubteu a deixar el vostres comentaris.

També en parlen:

www.culturebeer.com

La Vanguardia

Pagina web

Data d’inauguració: 2001

Adreça: Via Europa 30 local 3, Mataró

Tipus: Taverna Belga

Especialitats: Cervesa Belga / formatges

Horaris:

de dimarts a dijous de 18:00h a 24:00h

divendres i dissabte de 18:00h a 02:00h

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *