World Beer Cup 2014: Wit or IPA?

FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

Wit o IPA? es preguntava desconcertat un dels tres jutges que li va tocar valorar la BIIR White IPA a la final de la World Beer Cup 2014 que es va celebrar a Denver, Colorado, el passat mes d’abril.
4.750 cerveses de 58 països competien per ser reconegudes com les millors en el seu estil d’aquest concurs bianual, considerat el de més prestigi mundial entre els productors professionals de cervesa artesana.
Molt poquetes d’aquestes cerveses passen el filtre per estar a la final, i allà estava la BIIR.

BIIR goes to the final

BIIR goes to the final

La valoració dels dos primers jutges de la final va ser espectacular, tant a nivell organolèptic com en els aspectes tècnics. Per desgràcia el tercer jutge no tenia els mateixos criteris i en la seva valoració va expresar desconcert i va acabar preguntant-se: Wit or IPA?? Classificant-la com a “fora d’estil” d’una categoria sense estil.
Aques és el risc d’innovar i nosaltres l’hem decidit córrer. No vam poder evitar recordar el nostre primer concurs, encara com a Homebrewers, en que la nostra cervesa, va ser desqualificada per estar “fora d’estil”. La mateixa cervesa, uns mesos més tard obtenia la Medalla d’Or de la Brussels Beer Challenge 2013.
Per nosaltres el resultat és molt positiu i reforça el camí que hem emprès: fer bones cerveses, amb els peus ben posats a terra però amb la vista a l’horitzó. No es pot innovar amb èxit sense conèixer i respectar la tradició, i la cervesa no n’és una excepció, i en això en Gunther Bensch n’és un veritable “mestre”. Felicitats Gunther per aquest any d’èxits!

judge sheets

judge sheets

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *